Adresa: Kosovska 37/4,11000 Beograd, Srbija
image-250x87

Držanje sveta u pokretu

Kompanija Timken dizajnira rastući portfelj projektovanih ležajeva i proizvoda za prenos snage. Sa više od jednog veka znanja i inovacija, mi stalno poboljšavamo pouzdanost i efikasnost globalnih mašina i opreme kako bismo pomerili svet napred. Timken zapošljava više od 18.000 ljudi širom svijeta, radeći iz 35 zemalja.

Misija, vizija i vrednosti

Timken je vodeći svetski proizvođač ležajeva i mehaničkih proizvoda za prenos snage, kontinuirano poboljšavajući svoj portfolio i srodne usluge kako bi učinio globalnu industriju jačom.

Timken je globalni proizvođač ležajeva, legiranog čelika i srodnih komponenti i sklopova.

Preko 500 tona mase dodiruje pistu sa brzinom od većom od 250 km/h. Udarno opterećenje je potrebo preneti sa letelice na gume točkova stajnog trapa aviona preko konusno-valjkastih ležajeva.U deliću sekunde točkovi ubrzavaju od nule do brzine sletanja, ubrzanjem koje koje ne dostižu ni najsavremeniji bolidi na trkačim pistama – i sve to nakon što su više sati bili izloženi temperaturama ispod tačke smrzavanja na visinama iznad 10000 m.
Zatim se ležajevi u sekundi zagrevaju na ogromne temperature preko kočionih diskova letelice. Opterećenja, ubrzanja i uslovi su nezamislivi. Ni jedna primena ležajeva ne poznaje ovakve ekstremne promene radnih uslova u tako kratkom periodu vremena.
O kvalitetu TIMKEN ležajeva najbolje govori činjenica da se danas u stajni trap vojnih i civilnih aviona po pravilu ugrađuju ležajevi ovog proizvođača!